Illusionen om Gud - Richard Dawkins

Tänkte skriva lite citat ur denna bok

"Fyrar gör mer nytta än kyrkor"
Benjamin Franklin

"Kristendomen är det fördärvligaste system som människan någonsin har belastats med"
Thomas Jefferson

"Räcker det inte med att man ser att en trädgård är vacker? Måste man tro att det bor älvor längst bak i den också?"

"Imagine there's no heaven and no religion too"
John Lennon

"När en person lider av en vanföreställning kallas det mentalsjukdom. När många personer lider av en vanföreställning kallast det religion"
Rovert M. Pirsig

Värt å tänka på?

Sen lite annat från boken som jag tycker är värt att ta upp. (Har bara läst förorden än så länge, gjorde det för typ två månader sedan) Allt som är mina egna tankar är skrivet i kursiv text, resten är taget från boken.

Det finns inga muslimska eller kristna barn, bara barn med troende föräldrar! Ett barn är för litet för att ha en riktig åsikt om det. Det är som ett barn skulle ha en politiskt åsikt.

1999 skulle 95% av amerikas befolkning rösta på en i övrigt kvalificerad person som var kvinna, 92% på en svart, 79% på en homosexuell, men bara 49% på en ateist. Detta tycker jag är sjukt skumt! Procenten var högre på judar, och andra troende människor. Varför? Tydligen tycker troende människor bättre om andra troende människor oavsett religion, än de människor som inte tror på någon gud. Trodde folk hade börjat acceptera alla nu för tiden. Men tydligen har ateister en lång resa kvar för att bli förstådda här i världen..

Religion föder intolerans, arrogans, förtryck, övergrepp mot kvinnor och barn, krig, homofobi m.m.
Religion leder till många brott, men jag är övertygad om att de även gör gott för vissa människor. Det räddar kanske mer liv än det dödar, vad vet jag? Det är ju bra på det sett att de hindrar vissa människor från att "synda" även om de tillkommer många skumma regler etc. Men sen finns det ju miljontals ateister som klarar sig utan att synda utan tro... Så finns det ju så klart ateister som syndar. Så vi e väl lika hemska allihopa antar jag :p

Tänk dig en värld där förmenta häxor och kätterska vetenskapsmän aldrig bränts på bål. En värld utan korståg och självmordsbombare. En värld där kvinnor inte tvingas till äktenskap eller könsstympning. tänk dig en värld utan religion. Detta är vad som står på bokens baksida bl.a.


Kommentarer
Postat av: Rob

Verkar vara en intressant bok, borde kolla upp den ;)

ateist ftw! :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0