Återfunna barnminnen 10 år senare

När jag va liten gick jag på Västra Skolan(1:an till 6:an). Där hade man varsin mapp som man la olika slags arbeten som man va som mest stolt över i, så man inte skulle tappa bort dom. Vad tror ni hände med min? Jo lärarna tappade bort den. Så när jag lämnade Västra Skolan för att börja högstadiet fick jag inte min kära portfolio, som man kallade de. Om jag minns rätt så va det ca fem portfolios som tappades bort och de va nog vi som bytte klass i femman (alla 93:or från väster förstår). Den tappades bort 2005, tror även den tappades bort ett tag 2003-2004 men återfanns nått år senare. Men jag kan missta mig. Jag har iaf saknat den, då jag minns saker jag lagt i den och såklart då jag vill veta vad mer som finns däri som jag inte minns. För varje år som gått har jag funderat på att skicka ett mail till Västra Skolan eller dylikt. 1/10 2012 tog jag tag i saken och skrev detta:
 
"Hej mitt namn är Malin Tunström och jag gick på västra skolan när jag var mindre. Jag är nu 19 år och jag förstår att detta är näst in till omöjligt, men känner att jag måste fråga. Min så kallade portfolio tappades bort omkring 2004 tror jag det va. Ni vet en sån där mapp som man lägger allt sitt arbete och teckningar man är som mest stolt över så man inte ska tappa bort dom.. Men personalen på skolan tappade bort min, vilket är lite frustrerande eftersom innebörden av mappen tappade sin mening. Det va min och kanske 5 elevers till som tappades bort samtidigt. Jag tror min mapp va grön, så skulle bara vilja säga om ni någon gång får syn på den så når ni mig på den här mailadressen. Jag förstår att chansen att den är kastad är rätt stor, vilket är lite dumt eftersom det måste stå namn någonstans på den/i den och det bara finns en Malin Tunström i stan.. Jag kan omöjligt be er leta igenom hel skolområdet för det här, men den här portfolion ska innehålla mina bästa verk sen sex-års, och det skulle va jätte kul och återfinna! Jag har inte sett den på snart tio år, ändå minns jag några få papper som jag minns jag lagt i den. Tack för att ni tagit er tid och förhoppningsvis funderat på var den kan ha tagit vägen i alla fall."
 
Jag får ursäkta att min svenska är lika dålig som i allta berättelser som låg i portfolion... :p Jag skickade mailet till nordvastra@katrineholm.se ifall det skulle va någon annan som har en borttappad portfolio som ligger och skräpar på Väster så antar jag att ni också kan höra av er dit. 
 
Tror det dröjde nån vecka innan jag fick ett halvtaskigt svar att mailet hade vidarebefodrats till någon som hade läst det nu och bla bla. Väldigt kort och formellt. Sen dess har jag lite glömt bort det och inte haft några större förhoppningar. Sen nu i Måndags tror jag det var så fick mamma ett mail om att de hittat den och att de skulle skicka den till hennes arbete. Min mor jobbar också inom kommun så de hade väl bättre koll på hennes kontaktuppgifter än mina så de ansåg väl att det va lättare för dom. Själv hade jag ju såklart föredragit att de letat upp mitt nummer och skickat den hem till mig men det gick ju bra ändå. Så igår (fredag) fick mamma den och tog hem. Så nu har jag kollat igenom den och alla de grejor jag kom ihåg låg kvar! Så jag kan inte bli lyckligare. Delar med mig varenda detalj om detta lilla äventyr för jag tycker det är lite smått fantastiskt att man kan återfå något som varit borttappat i ca 10 år!
 
 
 
 
[Bilderna åvan är på portfolion och en teckning från 2002 på en stegosarius när vi hade forskat lite om dinosaurier. Notera att jag kom ihåg exakt hur porfolion såg ut :) På vissa grejer satt det lappar på om varför man valt att spara just den, hittade en något kaxig lapp från min barndom, stod tyvärr inget år.]
 
I Portfolion låg massvis med sagor, berättelser och historer av alla dess slag som jag skrivit. Älskade att göra det under lågstadiet. Även några teckningar, prov och arbeten. Dessvärre va det bara ett foto och av det har jag gjort detta för att avsluta historien om den borttappade portfolion (Valde att klippa bort personen med matchande byxor eftersom jag inte vill lägga upp bilder på folk utan tillåtelse, förutom offentliga personer):
 

Sverige - Norge

Va ju på damlandskampt förra helgen. Här kommer de bilderna jag tog på uppvärmningen.

RSS 2.0